Berrly entre les 50 startups catalanes amb més potencial de Catalunya a l’informe d’ACCIÓ

Berrly al top de les 50 startups amb més potencial de Catalunya a l'informe d'ACCIÓ
Comparteix aquest article

Berrly entre les 50 startups catalanes amb més potencial a l’informe d’ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ ha creat un informe de les 50 startups catalanes amb més potencial del territori català entre les quals es troba Berrly, dins del sector de la Tecnologia de la Informació i Comunicació (TIC).

Berrly és un programari de gestió per a organitzacions del Tercer Sector, que posa en el focus a les persones de l’organització amb l’objectiu d’augmentar la cohesió social de la seva comunitat i del seu teixit associatiu a partir d’eines digitals, específiques i intuïtives.

L’informe publicat el 2 de febrer de 2022, actua com un diagnòstic i recull en el seu conjunt l’ecosistema de startups que existeix en el territori català que comptaria amb un total de 1.902 startups les quals van facturar 1.710 milions d’euros i van donar treball a més de 19.300 treballadors sol en 2021, la qual cosa suposa un increment d’un 75% respecte al 2016.

VIA Empresa, el diari econòmic líder a Catalunya recull en aquest article les 50 startups amb més potencial de Catalunya en ordre alfabètic i per sector.

Totes elles, van ser seleccionades com els millors projectes de startups en l’edició del 2022 però només 27 van ser seleccionades com a finalistes per a la Catalan Pitch Competition, un esdeveniment centrat en donar visibilitat i solucions a startups de l’àmbit de la salut, les TIC i Deeptech. Us deixem aquest catàleg que recull de manera més detallada la informació de cadascuna de les startups.

Catalunya incubadora de startups, de talent i imant de talent estranger

ACCIÓ és l’agència catalana per a la competitivitat de l’empresa que té com a objectiu el foment de la competitivitat i productivitat del teixit empresarial català. Per a impulsar encara més l’ecosistema emprenedor, ACCIÓ va elaborar una eina que centralitza i identifica a més de 1000 startups: el Barcelona & Catalonia Startup Hub. Podeu trobar a Berrly aquí.

El Hub actua com a punt de connexió entre els inversors, incubadores, acceleradores, mentors, empreses i qualsevol altra plataforma d’inversió per a orientar a les startups catalanes, donar suport al seu creixement de manera més precisa, augmentar la seva visibilitat i atreure a futurs capitals inversors amb l’objectiu final que es puguin internacionalitzar.

El 2021, la ciutat de Barcelona es va posicionar com:

 • El cinquè millor ecosistema de la Unió Europea (UE).
 • El segon millor startup hub de la UE per crear una startup.
 • Segon startup hub amb més percentatge de fundadors internacionals.
 • Quart hub de la UE en rondes de finançament captades per startups a Venture Capital (VP).
 • Sisè hub de la UE en volum de finançament captat per startups a VP.
 • Quart ecosistema a la UE amb més scaleups.
 • Setè startup hub de la UE de futurs unicorns.
 • Barcelona bressol de 6 unicorns.

 

Catalunya, un lloc internacional amb diversitat cultural per emprendre

Entre 2020 i 2021, les startups a Catalunya han crescut un 11,4%. És interessant destacar que un 26% dels treballadors i un 17% dels fundadors de les startups són estrangers el que afavoreix i posiciona a Catalunya com un territori internacional que rep amb braços oberts a la diversitat cultural.

Si tenim en compte la ubicació privilegiada de Barcelona, una cultura que afavoreix l’emprenedoria, un ecosistema tecnològic i innovador i afegim els esforços i accions de la Generalitat de Catalunya per impulsar l’ecosistema de les startups fa que Barcelona es posicioni com un referent a nivell mundial en l’ecosistema de les startups.

La tecnologia com a punta de llança de les startups catalanes

Si hi ha un denominador comú de totes aquestes startups, és l’ús de la tecnologia i de la digitalització que els ha permès desenvolupar els seus models de negoci disruptius. El 47% de les startups treballen amb tecnologies vinculades a les deeptech, tecnologies basades en descobriments o innovacions científics i d’enginyeria. D’aquestes, el 36% utilitzen la intel·ligència artificial i el Big Data.

Així, aquest informe de 2021 es posiciona com un rècord històric per a Catalunya a nivell d’inversió, amb 1479 milions d’euros el que supera en un 65% més a l’anterior rècord en 2018.

Una perspectiva a nivell nacional

Si ampliem encara més la nostra perspectiva, Espanya comptava amb 7150 startups actives de cara al 2020. Més d’¼ d’aquestes startups tindrien el seu origen a Catalunya.

Actualment, Espanya és el quart país europeu amb més startups. Amb més de 80 parcs científics i tecnològics, la realització d’esdeveniments i trobades per a emprenedors de primer nivell mundial com el 4YFN o l‘EU-Startups Summit, un talent altament especialitzat procedent d’universitats i escoles de negoci d’elevat prestigi internacional, situa a Espanya como un dels països amb més potencial per acollir talent i incubar els seus projectes.

Aquests darrers anys han ajudat a corroborar-lo, ja que més del 50-60% del finançament de startups procedeix d’inversors estrangers, cosa que demostra l’elevat interès i atractiu de l’ecosistema espanyol per al capital exterior.

Berrly, startup catalana dinamitzadora i digitalitzadora del Tercer Sector

Fa uns dies, Berrly va aparèixer en un article de La Vanguardia en la secció d’Emprenedors. L’article recull el pas de la startup fins al present, que ha atret les mirades tant de mitjans de comunicació com de fons d’inversió per la seva manera disruptiva i diferenciadora que ofereix a les organitzacions per a gestionar el seu dia a dia i connectar amb la seva base d’associats.

El Tercer Sector que recull des de clubs esportius fins a organitzacions sense ànim de lucre es troba en un punt delicat. Amb una gran dependència per part de la seva base associats per a la consecució dels seus objectius, moltes organitzacions necessiten augmentar la captació i retenció de socis per a aconseguir dur a terme la seva missió. Aquí és on entren les solucions digitals com els softwares de gestió de socis com Berrly que ajuden a enfortir el vincle que existeix entre l’organització i la seva comunitat, automatitzant les tasques del dia a dia.

Si esteu interessats a saber una mica més sobre el Tercer Sector, aquí us deixem un article que us podria interessar. Com sempre, gràcies per ser aquí i ens veiem al proper bloc. Si teniu qualsevol dubte, podeu contactar-nos per aquí.

 

Berrly entre les 50 startups catalanes amb més potencial de Catalunya a l'informe d'ACCIÓ

Comença la teva prova gratuïtament

Prova Berrly durant 15 dies

STANDARD

39 /mes
 •  

ADVANCED

89 /mes
 •  
RECOMENADA

PREMIUM

199 /mes
 •  

Software de gestió de socis i organització d’esdeveniments per a clubs esportius i non-profits.