L’ Engagement dels socis en una associació: Com mesurar-ho?

L' engagement en les associacions del Tercer Sector
Comparteix aquest article

Com mesurar l’engagement del teus socis en la teva associació?

L’Engagement és un anglicisme que ha anat guanyant terreny i adquirint una gran popularitat aquests últims anys  en tota mena d’organitzacions i és de gran importància tenir-ho en compte en les associacions del Tercer Sector.És més, la falta d’engagement és una una de les principals causes per les quals els socis abandonen les seves organitzacions.

A Berrly t’expliquem per què l’engagement és important per a la teva associació i com gràcies a ell pots retenir durant més temps als teus socis i animar a quines més persones s’uneixin a la teva causa.

Què és l’engagement?

L’Engagement és un terme molt popular utilitzat en Màrqueting digital i en les xarxes socials per a referir-se al grau de connexió d’una audiència amb una marca i el seu producte i/o servei. Encara que en el cas de les associacions i tota la seva base d’associats l’engagement adopta un aspecte diferent: es tracta del compromís que existeix entre els socis amb la seva organització i el grau d’involucració que existeix.

Aquest compromís es pot descriure com les diferents interaccions que tenen els associats amb la seva organització durant un determinat període de temps. Depenent del nivell i del tipus d’interaccions que el soci tingui amb la seva associació el seu nivell de compromís variarà. Per exemple, un soci que manté una interacció constant amb la seva organització és de suposar tindrà una major involucració i un major compromís amb aquesta.

Els socis més compromesos, són més propensos a participar en les activitats de les seves associacions, parlar d’elles amb el seu cercle social i per les seves xarxes socials, animar a noves persones al fet que s’uneixin a la seva organització i renovar la seva filiació un any més, vital per al correcte desenvolupament de l’organització a llarg termini.

Associacions del Tercer Sector: la importància de l' engagement amb els seus socis

La importancia de l’engagement per a les associacions

Un bon engagement beneficia a les organitzacions ja que fomenta i enforteix el sentiment de comunitat i de pertinença. Ajuda alhora a les associacions a augmentar la seva visibilitat i abast. Quan els socis estan compromesos amb l’associació, és més probable que animin a noves persones a unir-se i comparteixin informació en les seves xarxes socials.

Els socis més compromesos seran més propensos a renovar la seva quota anual amb l’associació i proporcionaran feedback que als ajudi a millorar els seus processos interns i externs.

Però moltes vegades, les organitzacions desconeixen els mecanismes, eines i mètriques per a mesurar el nivell de engagement que existeix entre l’organització i el seu ecosistema d’associats. Anem a veure els 3 mètodes més comuns i las 2 mètriques clau que hem trobat a Berrly des de la nostre experiència amb els nostres clients del Tercer Sector.

Com mesurar l’engagement entre els socis i la seva associació?

Avui dia les interaccions entre les organitzacions i la seva base d’associats no es limiten al món físic i transcendeixen al món digital, es tracta d’un model híbrid.

Existeixen 3 mètodes comuns per a mesurar l’engagement entre els socis i les organitzacions:

 • Compromís en les activitats: Aquest mètode se centra en mesurar cada vegada que un soci participa en una activitat específica digital o física des de l’assistència a conferències en línia, seminaris, comentaris en les xarxes socials.
 • Punts de contacte del soci amb l’organització: Són totes les diferents interaccions personals per part del soci amb la pròpia organització.
 • Classificació personalitzada: La pròpia organització s’encarrega de seleccionar el millor conjunt d’accions que impliquin una interacció amb el soci per a mesurar el compromís amb ells. És fà una selecció personalitzada dels punts de contacte i les interaccions.

 

El problema principal amb aquests mètodes és que se centren en les transaccions i en la participació dels socis i no en la relació que existeix entre l’organització i el soci.

“ Les mètriques d’engagement per a associacions intenten mesurar la relació que existeix entre elles i els seus socis”

 

Les persones més compromeses que renoven la seva quota de socis cada any veuen a l’associació com una cosa indispensable i de summa importància en el seu dia a dia. L’organització li proporciona informació, coneixement i una xarxa de contactes que els permet satisfer els seus interessos. Es tracta de persones que tenen una connexió emocional amb la seva organització.

En Berrly hem identificat 2 mètriques encara més precises per a mesurar l’engagement. Aquestes mètriques combinades proporcionen una imatge precisa sobre el nivell de compromís i involucració que tenen els associats amb la seva associació.

 

Les 2 mètriques clau de com mesurar l’engagement dels socis i les seves organitzacions:

1. Ús de la informació:  Com els associats utilitzen els recursos que proporciona l’organització en la seva quota de socis per exemple: notícies, documents, sessions educatives, esdeveniments, conferències, networking etc.

2. Vincle del soci amb l’organització: Quants socis són més propensos a recórrer o contactar a l’organització en cas que sorgeixi algun problema.

 

Com podem aplicar-les per a mesurar l’engagement del soci de l’organització?

1. Ús de la informació:

L’organització ha de mantenir una relació proactiva amb els seus socis al llarg del temps. Realitzar preguntes a la base d’associats és una bona manera d’obtenir aquest tipus de mètrica.

Algunes preguntes que pots utilitzar en la teva associació:

 • Quines probabilitats hi ha que el soci apliqui la informació que ha après en la conferència d’avui?
 • Aplicaries aquesta informació en el teu entorn professional?
 • Consideres la informació quina has après avui útil per a aplicar-la en el teu dia a dia?

 

Una bona manera que tenen les associacions d’interactuar amb la seva base d’associats és mitjançant les xarxes socials que actuan com a punt de trobada amb la seva comunitat. Publicacions amb preguntes en la descripció, enquestes senzilles o missatges a través del mail com són simples Newsletters ajuden a quantificar i qualificar aquesta participació.

2. Vínculo del socio con la organización:

La segona mètrica, mesura el vincle del soci amb la seva associació que permet veure el grau de relació que existeix. Un vincle estret i pròxim permet crear una connexió emocional el que fa més probable que el soci confiï i acudeixi a l’associació quan sorgeix un problema o necessiti ajuda.

Alguns exemples de preguntes que es podrien incloure en les enquestes de la teva associació:

 • Quines probabilitats hi ha que recorri a l’organització per a trobar una solució?
 • Utilitza amb freqüència els recursos que li proporciona l’organització per a la resolució de problemes?
 • Manté contacte amb altres socis de l’organització per a la resolució dels seus problemes?

 

Existeixen softwares de gestió per a associacions com Berrly que ajuden amb la gestió de socis i estan dissenyats per a organitzacions sense ànim de lucre. Aquests programes tenen funcionalitats dedicades a la comunicació amb els socis que ajuden a mesurar i proporcionar mètriques per a analitzar la relació que existeix entre les dues parts.

Aquestes dades són de gran interès per a tota mena d’organitzacions del Tercer Sector. Proporcionen a les associacions informació sobre el futur comportament dels seus socis, el nivell de recomanació i de la seva renovació, vitals per al desenvolupament sostenible de les associacions a llarg termini.

Berrly software de gestió d'esdeveniments esportius i club deportiu i organització

Quines funcionalitats ofereix Berrly per a millorar l’engagement dels socis amb la seva associació?

 1. Gestor de base de dades de socis.
 2. Formulari d’inscripció en línia per a socis.
 3. Eina email màrqueting per a organitzacions sense ànim de lucre.
 4. Carnet virtual amb codi QR per a socis.
 5. Eina cobro quotes de socis organitzacions.
 6. Plataforma votacions en línia.
 7. Plataforma venda d’entrades.
 8. Anàlisi dades organitzacions.
 9. App per a organitzacions.

 

Gestor de base de dades socis

El mòdul principal de Berrly és un gestor de base de dades de socis. El gestor de base de dades organització és la peça angular entorn de la qual giren totes les altres funcionalitats. Una opció per a assignar diferents etiquetes de persones individuals o col·lectius de persona, permetrà segmentar la base de dades socis en diferents categories per a després poder aplicar una bona estratègia email màrqueting per a organitzacions.

Formulari d’inscripció en línia per a socis

Berrly incorpora formularis d’inscripció en línia totalment personalitzables perquè les organitzacions decideixin quina és la millor manera de recollir la informació dels nous socis.

Eina email màrqueting per a organitzacions sense ànim de lucre:

Berrly inclou un model per a fer email màrqueting per a organitzacions. Incorpora plantilles perquè sigui fàcil dissenyar comunicacions personalitzades per als socis. Ajuda a mantenir una comunicació activa, i permet una lectura de com els socis interactuen amb l’email màrqueting: si obren els correus, si cliquen en els enllaços, etc que ajuda al mesurament de l’engagement del soci.

Carnet virtual amb codi QR per a socis:

Totes les persones registrades en les associacions que utilitzen Berrly tenen un carnet virtual amb codi QR per a socis, que conté les dades actualitzades de la base de dades socis que hem creat anteriorment. També permet descarregar aquest fitxer en format PDF. Si s’adquireix l’App a mesura per a organitzacions de Berrly, tindran el carnet virtual amb codi QR per a socis en el mòbil, disponible també en el Wallet.

Eina cobro de quotes de socis:

Amb Berrly agilitzem la gestió i cobro quotes de socis. Ajudem a generar un fitxer SEPA amb tota la informació de manera automàtica dels socis. També oferim la possibilitat de cobrar les quotes de soci de la manera més moderna: a través d’un model de subscripció amb targeta de crèdit.

Plataforma votacions en línia:

A vegades les organitzacions o les ONGs necessiten realitzar enquestes i votacions en línia. Berrly conté una eina de votacions en línia perquè les persones de les organitzacions puguin votar de manera fàcil i en línia. Oblida’t dels Google Forms i tingues tota la gestió en una sola eina!

Plataforma venda d’entrades:

Berrly conté una potent aplicació ticketing i venda d’entrades en línia que permet a les organitzacions gestionar els esdeveniments i les activitats. Tant si són esdeveniments que requereixen d’una entrada de pagament o són amb entrada gratuïta, amb Berrly Events es facilita el control i la gestió dels esdeveniments amb una integració directa a la base de dades socis.

Anàlisi dades organitzacions:

Saber què està passant en l’organització és vital per a conèixer bé als socis. Berrly presenta un mòdul amb anàlisis visuals sobre el comportament dels socis, que permet mesurar la interacció dels socis amb l’organització: veure els pagaments pendents, l’assistència a esdeveniments i permet, a la llarga, identificar patrons de comportament que donaran l’oportunitat a realitzar accions d’email màrqueting per a organitzacions centrades en segments concrets de la base de dades socis.

App per a organitzacions:

Berrly ofereix una una app a mesura per a l’organització. Fem una app de gestió d’organitzacions dedicada que està disponible en Android i en iOS de manera simultània, i permet als socis de les organitzacions interactuar des del seu mòbil. Això augmenta la interacció del soci i li permet disposar del carnet virtual amb codi QR en el seu Wallet, la qual cosa permet l’entrada a esdeveniments i assistència a activitats gratuïtes per a registrar l’assistència.

Comença la teva prova gratuïtament

Prova Berrly durant 15 dies

STANDARD

39 /mes
 •  

ADVANCED

89 /mes
 •  
RECOMENADA

PREMIUM

199 /mes
 •  

Software de gestió de socis i organització d’esdeveniments per a clubs esportius i non-profits.