Com captar socis per al teu club esportiu? 8 consells clau per captar nous socis i expandir el teu club!

Com captar socis per al teu club esportiu? 8 consells per captar nous socis
Comparteix aquest article

Com captar socis per al teu club esportiu? 8 consells clau per a captar nous socis i expandir el teu club!

Avui dia, mantenir una comunitat activa i compromesa és una de les prioritats que tenen tots els clubs esportius. Una manera que tenen per a aconseguir-ho, és mitjançant la captació i retenció de nous socis.

Els socis conformen una gran part de la massa social de qualsevol club esportiu. Són presents i participen en la majoria d’esdeveniments que es duen a terme i actuen com a múscul financer principal del mateix club esportiu.

Els socis potencien el creixement i desenvolupament dels clubs esportius, d’aquí la importància d’animar a noves persones a formar part de la comunitat tan especial i única que té el teu club esportiu.

Des de Berrly, us hem preparat 8 consells clau que pots utilitzar per a captar socis per al teu club esportiu.

8 consells claus per captar socis per al teu club esportiu!

 

 1. Identifica les necessitats dels teus socis. (Valors i Beneficis).
 2. Utilitza les xarxes socials (RR.SS) (Paid, Owned & Earned Media).
 3. Recompensa i cuida els teus socis existents.
 4. Anima els teus socis a parlar del teu club i promoure el boca a orella: Connecta amb les empreses del teu voltant i les institucions locals.
 5. Ofereix sessions de prova gratuïta de les teves instal·lacions i activitats als teus nous socis.
 6. Programari de gestió de socis de clubs esportius.
 7. Crea esdeveniments per fer més gran la teva comunitat de socis i ampliar el teu club esportiu!
 8. Publicita’t a la premsa local!

 

1. Identifica les necessitats dels teus socis i futurs nous socis. Què els agrada del teu club esportiu?

1.1 Estableix els valors del teu club i els seus beneficis

Els principis o valors són els pilars fonamentals i imprescindibles a l’hora de crear un club esportiu que tingui èxit tant dins del camp com fora d’aquest. Són molt importants per a crear una comunitat que sigui inclusiva, respectuosa i que propiciï la confiança entre els socis i sòcies.

Un club esportiu que tingui una orientació people centric situarà a les persones en el centre de l’organització, tant als seus jugadors com a la seva comunitat i apostarà per una visió humanitzada que prioritzi el benestar de les persones i la resolució de les seves necessitats.

Aquí tens 5 aspectes claus per a crear una comunitat amb una orientació people centric:

 • Mostra respecte mutu (entre el club esportiu i la comunitat).
 • Mostra interès i preocupació pel benestar de la teva comunitat.
 • Demana feedback a la teva comunitat.
 • Tracta a la teva comunitat amb compassió i amabilitat.
 • Rep amb braços oberts les vulnerabilitats de la comunitat i transformar-les en fortaleses.

 

Un cop establerts aquests valors, el club esportiu haurà d’actuar d’acord amb ells i promoure’ls.

Et deixem algunes idees per promoure’ls:

 • Alinea els valors en la teva comunicació interna i externa.
 • Pancartes i pòsters a les instal·lacions esportives.
 • Al Reglament del club.
 • En els Codis de conducta.
 • A les reunions de junta directiva.
 • A les xarxes socials.

 

1.2 Potencia els beneficis de pertànyer al teu club

Com vam dir al nostre anterior blog, el més segur és que el teu club ofereixi una gran varietat de beneficis als nous socis que els interessa formar part de la teva comunitat.

Encara que a molts socis els interessi participar a la pràctica esportiva del teu club, hi ha un gran nombre de persones que s’uniran per diferents raons. Aquestes raons són els trets identificatius i distintius que permeten al teu club diferenciar-se i posicionar-se de la resta de clubs esportius. Si aconsegueixes identificar aquestes raons podràs potenciar-les perquè més persones facin el pas i s’uneixin al teu club esportiu.

Aquestes preguntes et poden ajudar a destacar els beneficis que ofereixes:

 • Com és el teu club comparat amb altres organitzacions?
 • Què diferencia el teu club de la resta?
 • Què busquen els pares en les activitats que ofereixes?
 • Què busquen els participants en un esdeveniment?
 • Què buscaria un patrocinador potencial?
 • Quina imatge té el teu club esportiu per reclutar nous socis i sòcies?

 

Si respons a aquestes preguntes, t’assegures d’entendre no només els beneficis que ofereixes sinó les necessitats existents que poden tenir els teus socis i sòcies.

 

2. Utilitza les xarxes socials (RR.SS)

Les xarxes socials són l’opció perfecta per construir i enfortir la comunitat del vostre club esportiu i funcionen com a punt de contacte i d’entrada a la vostra pàgina web per als vostres socis potencials. També són el mitjà perfecte per actualitzar i informar els teus seguidors del que el teu club esportiu està fent.

Quins objectius hauria de tenir el meu club a les xarxes socials?

 • Connectar amb els socis actuals i emfatitzar la sensació de comunitat.
 • Compartir notícies i informació sobre el teu club.
 • Respondre les preguntes de la comunitat.
 • Descobrir i captar nous socis amb la realització de diverses accions.

 

Per a la creació de contingut, és essencial que ajuntis conceptes com la creativitat i la diversitat. Es tracta de la barreja perfecta per no saturar els teus seguidors amb contingut comercial. Variar el contingut i no centrar-se únicament en la captació de socis farà de les xarxes socials un contingut més orgànic i dinàmic.

Algunes accions que pots fer per crear varietat a les teves RR.SS:

 • Moments destacats dels partits.
 • Entrevistes dels jugadors.
 • Q&A (Preguntes i respostes).
 • Storytellings dels mateixos socis.
 • Infografies.
 • Informació dels partits.
 • Articles nous al blog.

 

2.1 Paid, Owned & Earned Media: L’estratègia perfecta per promoure el teu club.

captar nous socis clubs esportius xarxes socials
Berrly té un mòdul de màrqueting per gestionar les teves RR.SS 👀

La mitjana diària que passen els usuaris a les xarxes socials ronda gairebé les dues hores i mitja per dia. Això només fa que augmentar quan pensem en les generacions que són natives digitals (Millennials, Generació Z i Alpha). Una manera d’animar i convidar que noves persones s’uneixin al teu club esportiu és treballant el que es coneix a Màrqueting digital com el Paid Media, Owned Media i Earned Media a les xarxes socials.

Què és l’Owned/Earned/Paid Media?

Paid Media: Fa referència als mitjans de pagament que existeixen en màrqueting com la publicitat tradicional (Televisió, Ràdio etc.). A les xarxes socials, fa referència als anuncis de pagament per promocionar el teu club esportiu.

Owned Media: Els mitjans propis són el contingut que crea el club a les seves xarxes socials i que distribueix de forma gratuïta com publicacions, blogs, o informació als correus electrònics.

Earned Media: Es tracta dels mitjans “guanyats” en relació amb tot el que diuen les persones sobre el teu club esportiu. Per exemple, els jugadors, la comunitat, persones influents o els mateixos fans que comparteixen el contingut del club a les xarxes socials.

Per què és important l’Earned Media i com potenciar-lo al teu club esportiu?

L’Earned Media destaca per sobre dels altres dos ja que es tracta del mitjà que no controles ni tampoc pots controlar i que influeix en gran mesura en la imatge que tenen les persones sobre el teu club esportiu.

Una gran part de les nostres decisions ve influenciada per les persones del nostre voltant. Confiem en les opinions dels nostres amics i familiars i fins i tot recomanacions de persones que no coneixem a nivell online des de ressenyes, comentaris i opinions d’influencers. Quan les persones parlen bé sobre el nostre club esportiu i fins i tot ho recomanen potencia la reputació del club animant que més persones es vulguin unir!

Consells per potenciar el  Earned Media

 • Crea relacions a les xarxes socials i potencia-les. Respon als comentaris dels teus seguidors.
 • Crea contingut creatiu i atractiu pels teus seguidors i els futurs nous socis.
 • Utilitza tots els mitjans de comunicació com els Newsletters.
 • Lidera i demostra la teva experiència al sector esportiu del teu club.
 • Cuida al detall dels teus socis i els teus futurs clients.

 

3. Recompensa i cuida els teus socis existents

Una manera creativa d’atreure a nous socis i retenir als ja existents és mitjançant la creació de regals especials i únics. Donar la benvinguda als nous socis i felicitar els socis existents per la seva renovació de la seva filiació un any més mitjançant regals serveix com una mostra d’estima per part del club i que valora a les persones que formen part de la comunitat.

Idees personalitzades que pots dur a terme:

 • Publicacions de socis veterans del teu club a les xarxes socials.
 • Regals personalitzats com samarretes, pins, cantimplores, motxilles etc.
 • Carta personalitzada i en físic del president del club com a mostra d’estima.
 • Descomptes a les tarifes o als esdeveniments.

 

4. Anima els teus socis a parlar del teu club i promoure el boca a orella: connecta amb les empreses del teu voltant i les institucions locals

La tecnologia evoluciona a passos de gegant però el màrqueting de boca a orella segueix sent un dels mitjans més potents que tenen els clubs esportius a l’hora d’atreure nous socis. Com hem esmentat al punt anterior, és més probable que les persones s’uneixin al teu club esportiu si s’ho ha recomanat algú que coneixen i confien.

Fes saber als teus socis que el club està en procés de reclutació. Un soci feliç estarà més involucrat amb la causa i estarà encantat de promoure i recomanar el club a altres persones.

Connecta amb empreses locals del teu voltant i el teu ajuntament:

Segur que el teu club esportiu té un valor únic i especial que aconsegueix afavorir i ajudar la comunitat local que l’envolta. Una iniciativa és convidar les persones dels comerços locals a veure els partits que fas al teu club. Potser en un futur vulguin promocionar el teu club i ajudar a que creixi promocionant-lo als seus propis mitjans!

Si fas esdeveniments solidaris, una altra idea és contactar amb l’ajuntament de la teva localitat perquè t’ajudin a promoure’n la causa. Recorda que una bona manera de promocionar el teu club és fent esdeveniments com a causa solidàries i l’esport és un dels mitjans perfectes per manifestar-se.

5. Ofereix sessions de prova gratuïta de les teves instal·lacions i activitats als teus nous socis

Realitzar sessions de prova gratuïtes és una bona manera d’augmentar la interacció i el compromís de les futures persones que es convertiran en nous socis del teu club. Una vegada tinguem a persones interessades que vulguin veure i provar les instal·lacions, cal assegurar-nos de fer una bona carta de presentació que inclogui una descripció general del mateix club i de l’oportunitat de provar les instal·lacions.

Per exemple, si vols que persones joves s’uneixin al teu club, pots comunicar-te amb les escoles del teu voltant i convidar als estudiants al fet que s’uneixin a aquestes sessions gratuïtes. La sessió ha de ser dinàmica i divertida per a incentivar als estudiants a unir-se al club. També pots oferir una oferta especial o descomptes per a captar l’interès dels estudiants encara més.

6. Programari de gestió de socis de clubs esportius

Berrly software de gestió d'esdeveniments esportius i club deportiu i organització

En un món interconnectat i globalitzat, la digitalització es un imperatiu per a les organitzacions com els clubs esportius. Els programaris de gestió de socis per a clubs esportius com Berrly proporcionen les eines perfectes per a la captació i retenció de nous socis.

Aquests programaris de gestió centralitzen els processos de l’organització esportiva i permeten agilitzar i automatitzar les tasques del dia a dia. Això permet als clubs esportius ser més eficaços i eficients en la seva gestió, cosa que els permet centrar-se en el més important: Captar i retenir els seus socis.

Un programari de gestió de socis com Berrly et permet:

 • Centralitzar i segmentar els teus socis a la mateixa base de dades.
 • Automatitzar, programar i enviar massivament les comunicacions.
 • Oferir un espai privat pels teus socis.
 • Creació d’activitats i esdeveniments amb entrades digitals (QR) i control de l’aforament.
 • Cobrament de les quotes dels socis.
 • Mòdul d’enquestes i votacions per conèixer les opinions dels socis i enfortir la relació.
 • Mòdul de Màrqueting per centralitzar i gestionar les xarxes socials.
 • App mòbil pels teus socis.

 

Encara que sembli molt, és només una petita part del que pots fer amb un programari de gestió de socis!

 

7.  Crea esdeveniments per fer més gran la teva comunitat de socis i ampliar el teu club esportiu!

Parlant d’esdeveniments! La creació d’esdeveniments és l’opció perfecta per als clubs esportius que busquen fer créixer la seva comunitat. Permet donar a conèixer la seva cultura i valors esportius, atreure noves persones com a socis potencials i també ajuda a retenir els socis existents i involucrar-los més amb les activitats del club.

La creació d’esdeveniments comporta nombrosos beneficis:

 • Augmentar la notorietat del club.
 • Augmentar el valor de marca del club.
 • Interactuar i socialitzar amb la teva comunitat i socis futurs.
 • Ampliar el nostre abast de prospecció.
 • Augmentar els ingressos a llarg termini.

 

Un consell que podeu aplicar durant qualsevol tipus d’esdeveniment que s’aventuri a realitzar el vostre club esportiu és tenir un estand o lloc dedicat de manera exclusiva a la captació de nous socis. Un estand situat en un lloc estratègic i cèntric, que sigui visible per tot el món actuarà com a punt de venda i informació per a la captació de nous socis.

Alguns consells que pots portar a la pràctica als teus estands:

 • Formularis digitals: Utilitza formularis digitals en comptes de formularis impresos perquè les persones puguin fer la inscripció i convertir-se en un nou soci del club a l’instant.
 • Voluntaris: Les persones voluntàries del teu club esportiu poden ser l’enganxament perfecte per captar nous socis. Són persones apassionades pel teu club que explicaran amb entusiasme els beneficis de pertànyer al teu club esportiu.
 • Mostra les activitats que fas: Utilitza pantalles, des de televisors a tauletes electròniques per mostrar les activitats que fa el teu club esportiu. Utilitzar recursos gràfics visuals és una bona manera de captar l’ atenció i l’interès dels participants de l’esdeveniment.

8. Contacta amb la premsa local

Una bona manera de potenciar encara més la visibilitat del teu club esportiu i aconseguir captar socis per al teu club esportiu és aparèixer a diferents mitjans de comunicació com la premsa local.

Posar-vos en contacte amb el diari local o revistes del vostre poble per a la publicació d’algun article d’interès i rellevant del vostre club esportiu us pot ajudar a connectar amb persones que mitjançant les xarxes socials no arribaries. (En aquest cas ens referim a un públic objectiu de més edat però que tot i així tenen l’esport arrelat com a estil de vida i passió).

Amb l’aparició dels nous models de negoci de subscripció per visualitzar esports com el futbol, han fet que les generacions més joves perdin l’interès i el contacte per aquests esports i hagin buscat altres vies d’entreteniment i passatemps com ara la visualització de partits d’esports.

Des de Berrly, us deixem idees que podeu dur a terme:

 • Convidar la premsa a cobrir un esdeveniment. Si el teu club d’handbol fa un torneig, pots convidar la premsa a cobrir l’esdeveniment i demanar-los que esmentin també el fet que estàs acceptant nous socis.
 •  Paga un anunci al teu diari o revista local.
 • Envia un comunicat de premsa a una revista local si tens una notícia que creus que els interessarà. Per exemple, si al teu club de futbol tens un equip de futbol femení que ha estat ascendit de categoria, pots demanar-los que esmenten aquest èxit i que a més animin més jugadores que s’uneixin al teu club esportiu.

 

Captar socis per al teu club esportiu no és una tasca fàcil, però amb aquests 8 consells clau aconseguiràs captar nous socis en un obrir i tancar d’ulls! Com a darrer consell, us recomanem aquest bloc de com potenciar la relació amb els vostres socis.

Recordeu, que podeu provar Berrly sense cap mena de compromís durant 15 dies de manera gratuïta. Si ho preferiu, podeu contactar amb nosaltres o fer una reunió amb nosaltres. Estarem encantats de parlar amb vosaltres!

Berrly entre les 50 startups catalanes amb més potencial de Catalunya a l'informe d'ACCIÓ

Comença la teva prova gratuïtament

Prova Berrly durant 15 dies

STANDARD

39 /mes
 •  

ADVANCED

89 /mes
 •  
RECOMENADA

PREMIUM

199 /mes
 •  

Software de gestió de socis i organització d’esdeveniments per a clubs esportius i non-profits.